10 cele mai mari greșeli pe care părinții le regreta

Toți părinții doresc ca copiii lor să aibă cea mai bună viață posibilă. Mulți dintre ei lucrează pentru a putea cumpăra jucării noi pentru ei, alții sunt stricți deoarece doresc ca copiii lor să fie disciplinați și orientați spre obiectiv, alții le oferă copiilor posibilitatea de a alege și îi învață să ia decizii pe cont propriu. Fiecare familie are propriile sale moduri de a fi educat, dar există un lucru pe care toți părinții îl au în comun: când se uită înapoi, toți vor să repare unele dintre greșelile pe care le-au făcut în trecut.

Noi suntem siguri că primii ani de viață ai unui copil sunt un moment magic pe care ar trebui să-l traiti cu bucurie. Pentru că în viitor, puteți regreta unele oportunități pierdute. Așadar, uitați-vă la lucrurile pe care mulți părinți regretă pentru a evita repetarea acelorași greșeli.

1. Nu se bucurau de comunicarea cu copilul lor.

Un copil mic care crește rapid dintr-un copil într-o persoană relativ independentă are nevoie de contacte constante cu adulții. Dar adevărul este că părinții au si ei nevoie și de această comunicare. Da, există mai puțin timp liber și este bine dacă o mamă face ceva în timp ce copilul său joacă jocuri. Dar dacă transformați acest lucru într-un obicei, într-un anumit moment, ați putea observa că copilul dvs. a crescut deja și își trăiește propria viață.

Nu există nici o modalitate de a aduce înapoi timpul pierdut, așa că încercați să fiți nu numai fizic apropiați de copilul dvs., ci și să vă apropiați în mod mental de ei. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună.

2. Nu-și îmbrățișează destul de des copiii.

Oamenii de stiinta au dovedit importanta imbratisarilor pentru sanatate (atat pentru sanatatea morala cat si fizica). Există multe avantaje evidente, dar probabil că veți fi de acord cu faptul că este frumos să îmbrățișați propriul copil. Uneori, părinții nu fac acest lucru din diferite motive și majoritatea sunt erori sau depășite (cum ar fi sfaturile spunând mamelor, „nu ii țineți prea mult in brate, se vor obișnui cu acestea …”).

În timp, copilul va crește și nu vă va lăsa să vă îmbrățișați. Așa că savurați aceste momente în timp ce puteți încă.

3. Nu au făcut suficiente fotografii și videoclipuri.

Desigur, nu se va întâmpla nimic rău dacă nu faceți fotografii. Nu va afecta starea mentală a copilului, calitățile sale morale sau sănătatea fizică. Dar este foarte probabil ca în viitor, veți dori să vă amintiți unele dintre momentele cele mai valoroase din viața voastră și împărtășiți aceste emoții cu copiii dumneavoastră adulți. Mulți părinți regretă cu adevărat să nu folosească mai mult o cameră atunci când ar trebui să aibă.

Nu veți urmări niciodată înregistrarea unui spectacol de focuri de artificii, dar cu siguranță veți dori să vedeți (de mai multe ori) primii pași pe care le ia copilul dumneavoastră. Și albumele foto (în ciuda faptului că au toate dispozitivele și tehnologia pe care le avem astăzi) sunt încă cea mai bună și cea mai fiabilă modalitate de a păstra fotografiile importante.

4. Ei nu și-au scris primele cuvinte.

Acestea sunt doar amintiri bune. Ai putea trăi cu ușurință fără ei, dar e mai bine să le ai.

5. Nu au jucat destule jocuri creative.

Nu spunem că dacă jucați jocuri creative cu copilul dvs., cu siguranță veți deveni un mare artist sau un muzician. Dar există o șansă. În primul rând, dacă implicați copilul într-o multitudine de activități diferite, puteți afla ce interesează și la ce sunt buni. Mai târziu puteți lucra la dezvoltarea punctelor forte. În al doilea rând, orice activitate, de exemplu, in citirea cu voce tare a acestora, își dezvoltă inteligența, imaginația și își sporește vocabularul. În cele din urmă, veți face legătura dintre tine și copilul tău mai puternică, iar acesta singur este un motiv suficient de bun pentru a face ceva împreună.

Părinții experimentați adesea regretă că nu au observat talentele copiilor lor, chiar dacă unele abilități pot fi observate la o vârstă fragedă. Oferiți-i copilului șansa de a încerca diferite jocuri și de a citi cât mai mult posibil.

6. Erau prea stricti.

Este un lucru bun să-i spui cuiva ca a facut un lucru rău și este complet diferit a începe să-l înțepați. Există un mit popular că cu cât așteptările sunt mai mari, cu atât mai mult succesul devine persoanal. Dar, în realitate, puteți obține efectele opuse: probleme de comportament și chiar probleme de dezvoltare. Și, bineînțeles, una din dezavantajele ar putea fi o relație proastă cu copiii tăi.

Pedepsele pentru gradele proaste sunt, de asemenea, dăunătoare – ele pot scădea numai succesul general în școală. Pedepsiti și recompensați-va copiii numai pentru lucrurile care contează cu adevărat. Un „I” și o pahar spart nu au făcut pe nimeni nefericit.

7. Nu au ținut cont de opinia copilului lor.

Există ceva despre numărul de ori pe care ați auzit expresii precum „Sunteți prea tânăr să decideți” sau „Adulții știu mai bine” și faptul că este neplăcut să auziți ceva de genul acesta. Dar vă ofensați copilul si nu este cel mai rău lucru care se întâmplă în acest caz. Copiii ale căror opinii au fost adesea neglijate pot crește pentru a fi nesiguri. De fapt are sens perfect: cum poți să ști ce vrei de la viață dacă a fost întotdeauna cineva care a luat toate deciziile pentru tine?

Lăsați copilul să aleagă și să-și exprime propria opinie. Este mai bine să discuți despre dorințele lor și să explici lucrurile decât să le ignori și să le limitezi.

8. Nu-și făcuseră copilul suficient de fericit.

Amintirile bune din copilăria noastră sunt cele mai valoroase lucruri pe care nimeni nu le poate lua de la noi. Mai mult decât atât, vacanțele mici se pot transforma în realizări mai mari: dacă un copil crește într-o atmosferă sănătoasă și are multe experiențe noi, înseamnă că se dezvoltă în mod activ. Copiii fericiți consideră că este mai ușor să se adapteze la viața adultă și să înceapă noi relații.

Părinții sunt, de asemenea, adesea nostalgici cu privire la timpul petrecut împreună. Deci, bucurați-vă și gândiți-vă cum să vă faceți viața mai interesantă. Asigurați-vă că copilul dvs. are cât mai multe momente fericite în viața posibilă.

9. De multe ori au urmat sfatul altcuiva.

Există oameni care iubesc să dea sfaturi, chiar dacă sunt inadecvate, iar mamele tinere le ascultă adesea. Când vedeți acești „experți”, veți auzi multe informații despre cum să vă îmbrăcați, să vă hrăniți și să vă educați copilul mai bine. Dar adevărul este că tu ești părintele și știi mai bine decât oricine altceva ce este bun pentru copilul tău și ce nu este. Desigur, puteți să ascultați aceste sfaturi, dar nu înseamnă că trebuie să le urmați.

Și altceva, nu ar trebui să-i lăsați pe străini să-ți spună copilului că este nefericit. Ar trebui să luați întotdeauna partea copilului dumneavoastră și să le faceți să se simtă ca și cum le-ați sprijini, indiferent de ce. Când au nevoie de sprijin, ei ar trebui să poată întotdeauna să se bazeze pe tine.

10. Nu erau acolo pentru copiii lor în momentele cele mai importante ale vieții lor.

Unele lucruri care nu par a fi serioase pentru noi, pot fi grave pentru copiii noștri. Și toți oamenii (în special copiii) trebuie să aibă pe cineva apropiat de ei în momente ca acestea. Chiar dacă se pare că aveți un motiv bun să pierdeți petrecerea de aniversare a copilului dvs., nu încercați. În viitor, îți va fi rău când îți dai seama câte evenimente importante ai pierdut.

Alegeți un moment pentru a decora pomul de Crăciun, mergeți la teatru sau vizitați-vă bunica împreună. Toate aceste lucruri sunt importante. Și când copiii cresc, veți pierde aceste momente.

Altii mai citesc si..