10 copii eroi din viaţa reală, care te vor impresiona cu faptele lor

DISTRIBUIȚI

Când vorbim despre eroi, avem tendinţa să ne gândim la nişte bărbaţi puternici, pe care ni-i imaginăm cu o mantie pe spate, salvând lumea de forţele răului.

Dar, în realitate, cei mai mulţi dintre adevăraţii eroi trec neobservaţi ori sunt uitaţi repede. Eroismul, însă, nu ţine nici de pregătirea profesională, nici de cea fizică. Şi, după cum vom vedea în lista de mai jos, nu ţine nici de vârstă.

A fi erou înseamnă să ignori unul dintre instinctele de bază, cel de conservare, şi să te gândeşti mai mult la cei din jur decât la binele tău. Printre cele mai impresionante cazuri de eroism sunt cele în care protagoniştii sunt copii.
Aceşti copii eroi au fost capabili să salveze vieţi, fără a se gândi un moment la binele lor.

1. Aitazaz Hassan Bangash – 14 ani
Una dintre cele mai impresionante poveşti cu copii eroi este cea a lui Aitazaz Hassan Bangash.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a reuşit să salveze viaţa a zeci, poate chiar sute de copii înscrişi la şcoala Ibrahimzai, din Pakistan. Mai precis, în anul 2014, acesta mergea la şcoală, fiind elev în clasa a 9-a. Pe drum a întâlnit un alt tânăr, care l-a întrebat unde se află şcoala.

Atunci, Aitazaz, obişnuit cu atentatele şi conflictele religioase, a devenit suspicios. L-a urmărit pe suspect şi, când a văzut că vrea să meargă chiar către şcoală, şi-a dat seama, aşa cum afirma pentru CNN vărul tânărului Aitazaz, că era vorba de un terorist care avea asupra sa o încărcătură explozivă.

Bărbatul intenţiona să se arunce în aer în interiorul şcolii. În acel moment Aitazaz a acţionat. A aruncat o piatră mare către terorist, apoi s-a repezit asupra lui şi l-a ţinuit la pământ pentru a nu intra în şcoală.

Băiatul s-a luptat cu toate puterile cu teroristul, până când acesta a detonat bomba. Aitazaz a murit împreună cu teroristul, dar a reuşit să salveze viaţa elevilor din şcoală. Ulterior, a fost declarat erou naţional în Pakistan.

2. Asma Ayub Khan – 13 ani
A salvat 40 de copii de la înec

3. Iqbal Masih – 12 ani
A eliberat 3.000 de copii din sclavie

4. Claudette Colvin – 15 ani
A luptat împotriva discriminării rasiale

Ştim prea bine tratamentul teribil aplicat negrilor atât în perioada sclaviei, cât şi ulterior.
Deşi sclavia fusese abolită, segregaţia, acea discriminare rasială constând în separarea persoanelor de origini sau rase diferite, încă exista. Existau reguli potrivit cărora negrii nu puteau consuma apă din acelaşi loc ca şi albii şi nici nu puteau ocupa locurile destinate acestora în mijloacele de transport public.

5. Louis Braille – 13 ani
A inventat limbajul pentru nevăzători

6. Tilly Smith – 10 ani
Şi-a salvat familia şi alte 100 de persoane din faţa tsunamiului din 2004

7. Mittal Padaditya – 12 ani
Şi-a salvat bunica din mâinile tâlharilor

8. James Persyn – 12 ani
A salvat o femeie de violatorul ei

9. Timmy Miles – 13 ani
Şi-a salvat fraţii dintr-o maşină care ardea

10. Daniel Chirilă – 11 ani
A salvat un bebeluş dintr-o casă în flăcări

Daniel s-a aruncat fără ezitare în flăcări, pentru a salva viaţa unui bebeluş aflat în pătuţ, într-o casă incendiată. Niciun bărbat din sat nu s-a avântat să se arunce în casa care ardea. Dacă nu era Daniel, fetiţa de doar nouă luni ar fi ars de vie în casă.

Cu lacrimi în ochi, părinţii fetei nu i-au putut mulţumi îndeajuns lui Daniel. Copilul de doar 11 ani are, însă, povestea lui. Nu este de basm, nu este cu final fericit, ci este o poveste desprinsă din realitatea tristă a zilelor noastre. Daniel locuieşte într-o căsuţă din chirpici împreună cu familia. Aceştia se încălzesc la o sobă, asta dacă părinţii au cu ce să facă focul.

Cu toate acestea, Daniel este un erou.

Altii mai citesc si..