De ce unii oameni nu isi pot găsi dragostea

În ciuda dezvoltării mediilor sociale, singurătatea devine un fel de pandemie chiar acum. Aproximativ 50% dintre persoanele adulte au dificultăți în găsirea unui partener. Am decis să aflăm care sunt motivele care împiedică oamenii să construiască relații lungi și armonioase.

Tocmai am aflat vă va spune aproximativ 6 dintre cele mai populare motive pentru care oamenii sunt singuri, folosind filme populare ca exemple.

1. Idealizați relația.

Toată lumea are propria idee despre relația perfectă: cineva ar fi putut fi inspirat de un film romantic și altcineva ar putea fi inspirat de o carte. Dar visul pe care îl au oamenii este acela: de a face aceste povestiri de dragoste să devină realitate.

Exemplu: Din păcate, iluziile sunt uneori zdrobite de realitate, așa cum se întâmplă deseori cu Bridget Jones. Nu există un astfel de lucru ca relația ideală și nu există perechi perfecte.

Ce trebuie să faceți: Trebuie să înțelegeți că partenerul dvs. este o persoană reală, nu un personaj dintr-o carte. Prin urmare, observându-le în relație, își dau seama că pot avea defectele lor la fel ca oricine altcineva.

2. Nu aveți respect față de sine.

Respectarea dvs. și a altor persoane este baza oricărei relații, inclusiv a naturii romantice. Poți iubi cu adevărat o persoană care nu se respectă? Această conexiune va fi cel mai probabil bazată pe sentimente de vinovăție și nu va face nimic bun pentru nici unul dintre parteneri.

Exemplu: personajul lui Kate Winslet în vacanță era îndrăgostita de o persoană care o folosea pentru loialitatea și talentul ei. Totul s-a schimbat când ea a hotărât ferm să scape de dependența de dragoste. Și-a schimbat împrejurimile, oamenii din jurul ei, și-a găsit noi interese și a găsit o nouă dragoste.

Ce trebuie să faceți: La început, trebuie să găsiți propriul sprijin intern pentru a vă ajuta atunci când sunteți trist și deprimat. Acestea pot fi realizările dvs., hobby-urile, cunoștințele sau principiile directoare – orice este important pentru dvs. și orice vă ajută să vă vedeți propria valoare. Nu lăsa pe nimeni să te facă să te îndoiești de importanța ta.

3. Încălcați spațiul privat al altor persoane.

Există o opinie că tehnicile de manipulare pot ajuta la stabilirea unei relații. Dar nimanui nu-i place să fie manipulat, sau chiar mai rău, când cineva încearcă să ne schimbe.

Exemplu: Personajul lui Rosamund Pike în „Gone Girl” a vrut să-i pedepsească pe soțul ei că a înșelat atât de mult încât a făcut-o marionetă, forțându-i să treacă prin tot mai multe provocări. Desigur, după ce s-a întors, și-a dat seama că dragostea și încrederea soțului ei au dispărut și că era speriat de propria sa viață.

Ce trebuie să faceți: în orice relație, ar trebui să acționați în anumite limite. Se termină acolo unde încep limitele altor oameni. Dacă nu vă place comportamentul partenerului dvs. și ei știu despre el, dar totuși nu doriți să schimbați nimic, ar trebui să faceți o alegere: rămâneți cu ei sau plecați. Schimbarea unei persoane care nu vrea să se schimbe este imposibilă.

4. Nu poți ierta.

Toată lumea face greșeli și, probabil, aveți și voi. Dar, uneori, când faci o greșeală, nu poți câștiga încrederea înapoi, chiar dacă ești sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Adesea, suntem prea stricți atunci când judecăm alți oameni și nu suficient de stricți atunci când ne evaluăm pe noi înșine.

Exemple: Rachel în Prieteni a avut un timp foarte greu să-l ierte pe tatăl lui Ross. Ei au fost atrași unul pentru altul pentru toate anotimpurile, dar numai după aproape 10 ani, s-au iertat unul pe altul și s-au întors împreună.

Ce trebuie să faceți: Nu încercați să vă forțați să acceptați lucruri cu care nu sunteți de acord, dar în același timp ar putea fi benefic să renunțați la judecată. Chiar dacă te simți extrem de ofensat de ceea ce a făcut cealaltă persoană, dacă ești investit în relație, lasă-i să încerce din nou. Dați-le o altă șansă.

5. Nu sunteți pregătit pentru o relație.

Suntem obișnuiți să tratăm dragostea ca pe o fericire și bucurie. Dar, uneori, este mai important ca oamenii să se ocupe de preocupări mai presante înainte de a construi o relație.

Exemplu: Aceasta este una dintre ideile din filmul Wild, care se bazează pe autobiografia lui Cheryl Strayed. O fată a mers pe la 1800 km în pace pentru a-și depăși divorțul, pierderea mamei sale și pentru a găsi pacea cu ea însăși. După aceea, s-a sfătuit să se căsătorească în același loc unde sa terminat drumul.

Ce trebuie să faceți: Uneori, trebuie doar să fiți singuri pentru a putea să remediați orice este greșit și pentru a găsi fericire, mai ales înainte de a începe din nou o relație. Acest lucru poate fi uneori mai bun decât înclinarea pe umăr cuiva atunci când aveți un timp greu. Acesta este modul în care vă dezvoltați voința.

6. Ești fixat pe tine însuți.

Persoanele care sunt egoiste sunt considerate a fi unul dintre principalele motive pentru care oamenii se despart. Dacă o persoană se gândește numai la ea însasi și la propriile sale nevoi, acest lucru poate ucide într-adevăr dragostea dintre ea și partenerul ei. Chiar dacă această persoană crede că face ceva pentru binele amandurora.

Exemplu: Singurul motiv pentru care comportamentul fetei în Cum să pierzi un tip în 10 zile nu l-a împins pe acesta, pentru că încerca să câștige un pariu și să mențină relația cât mai mult timp posibil. De fapt, s-a îndrăgostit de ea odată ce a uitat de „dorințele” ei și a devenit o persoană normală.

Ce trebuie să faceți: oamenii egotici ar trebui să înțeleagă că lumea nu se rotește în jurul lor, mai ales dacă doresc o relație de succes.

Ce credeți voi că ii împiedică pe oameni să-si găsească un partener?

Altii mai citesc si..