Lucruri mici care ne împiedică să pierdem din greutate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, obezitatea din lume aproape s-a triplat în ultimii 40 de ani. Pierderea în greutate poate fi foarte dificilă – oamenii încearcă să rămână pe diferite diete, să facă exerciții epuizante, să contorizeze calorii și multe altele. Cu toate acestea, există anumite obiceiuri pe care majoritatea dintre noi le practică zilnic, care împiedică eforturile noastre de a pierde în greutate.

Am adunat 8 lucruri care ne împiedică să scăpăm de greutate. De fapt, unele dintre aceste lucruri ne ajută să câștigăm în greutate!

1. Sari peste micul dejun

Cercetătorii au confirmat faptul că persoanele care mănâncă micul dejun tind să câștige mai puțină greutate decât cei care o omit. Studiul a examinat 350 de adulți și cei care au mâncat micul dejun în fiecare zi aveau talie mai mică decât cei care nu au inclus micul dejun în programele zilnice. Este totuși destul de logic: dacă renunțați la masă dimineața, este mai probabil să fiți infometati până la prânz și să mâncați mai mult.

2. Nu consumați suficientă apă

Apa ajuta la arderea mai multor calorii si ajuta la pierderea in greutate. Un studiu al femeilor obeze a demonstrat impactul pe care l-a avut aportul crescut de apă asupra greutății lor. Rezultatele au aratat ca, intr-un an, consumul de peste un litru de apa pe zi a dus la pierderea in greutate de 2 kg. Data viitoare când te gândești la ceea ce trebuie să bei, alege apa.

3. Mâncați târziu în seara

Studiile confirmă că este mai bine să evitați mesele târzii dacă nu doriți să obțineți câteva kilograme în plus. Dacă mâncarea este consumată cu întârziere, organismul va stoca cu siguranță acele calorii ca grăsime, în loc să le ardă. O gustare ușoară seara va fi buna, dar încercați să stați departe de frigider chiar înainte de culcare.

4. Consumarea alimentelor fără grăsimi

Ar putea părea paradoxal, dar tinerea unei diete fără grăsimi poate duce de fapt la cresterea în greutate. Îndepărtarea grăsimilor din alimentație ne va face să ne dorim mai mult și să avem ca rezultat o supraalimentare. Mai mult, eliminarea grăsimilor din produsele lactate ne împiedică să absorbim calciu și vitaminele A și D.

5. Distragerea atentiei în timp ce mâncați

Dacă urmeaza sa mancati, încercați să o faceți fără a vă urmări serialele preferate sau fara a naviga prin rețelele sociale. A fi distras in timpul mesei te face sa mananci mai mult, spun cercetatorii. Între timp, atenția acordată mesei vă va permite să vă bucurați mai mult de ea și să aveți mai mult control asupra cantității de alimente pe care o consumați.

6. Stand la biroul dvs. toată ziua

Studiile confirmă existența unei corelații între timpul petrecut pe scaun și obezitate. Deci, încercați să va miscati la fiecare 60-90 de minute sau setați un cronometru pentru a vă reaminti când să vă ridicați. Încercați exerciții de pe scaun sau faceți o plimbare – chiar dacă este vorba doar de a vizita un coleg care lucrează la alt etaj. Faceti o mișcare de fiecare data cand va permite timpul.

Altii mai citesc si..