Persoanele peste 40 de ani ar trebui să lucreze doar 3 zile pe săptămână

Un studiu publicat în seria Melbourne Institute Worker Paper din 2016 a constatat că cea mai bună performanță a persoanelor de peste 40 de ani poate fi îmbunătățită drastic printr-o săptămână de lucru de trei zile.

Anume, studiul realizat de Institutul de Economie Aplicată din Melbourne și de Cercetare Socială de la Universitatea din Melbourne a analizat obiceiurile de lucru ale celor 3.500 de femei și 3.000 de bărbați printr-o serie de teste cognitive, cum ar fi potrivirea literelor și numerelor sub presiunea timpului, și recitarea listelor de numere înapoi.

Cercetătorii au considerat factori precum calitatea vieții, structurile familiale, bunăstarea economică și ocuparea forței de muncă și au constatat că persoanele care au lucrat în medie 25 de ore pe săptămână au avut cele mai bune rezultate.

Performanța cognitivă generală ar crește până când oamenii vor atinge marcajul de 25 de ore, iar în acest moment scorurile la testele cognitive au început să scadă datorită stresului și oboselii.

Studiul spune:

„Aceste rezultate arată că, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, amploarea impactului pozitiv al orelor de lucru asupra capacității lor cognitive scade până când orele de lucru ating un prag, iar mai sus, creșterea suplimentară a orelor de lucru are un impact negativ asupra cognitivului lor funcțional … Atunci, unde este pragul?

Cu alte cuvinte, când impactul timpului de lucru asupra capacității cognitive se schimbă de la pozitiv la negativ? …

Folosind scorurile de testare a memoriei și a disfuncției cerebrale pentru respondenți, se constată că orele de lucru de până la 25-30 ore pe săptămână au un impact pozitiv asupra cunoașterii bărbaților în funcție de măsură și de până la 22-27 de ore pentru femei … Studiul nostru evidențiază faptul că prea multă muncă poate avea efecte adverse asupra funcționării cognitive. ”

Potrivit lui Colin McKenzie, profesor de economie la Universitatea Keio, care a participat la cercetare:

„Multe țări vor crește vârsta de pensionare prin întârzierea vârstei la care oamenii sunt eligibili să primească prestații de pensie. Acest lucru înseamnă că mai mulți oameni continuă să lucreze în etapele ulterioare ale vieții lor.

Gradul de stimulare intelectuală poate depinde de orele de lucru. Lucrul poate fi o sabie cu două tăișuri. Poate stimula activitatea creierului, dar in acelasi timp, orele lungi de lucru si anumite tipuri de sarcini pot provoca oboseala si stres care pot afecta functiile cognitive.

Menționăm că diferențele dintre orele de lucru sunt importante pentru menținerea funcționării cognitive la adulții de vârstă mijlocie și vârstnici. Acest lucru inseamna ca, la varsta mijlocie si mai in varsta, munca cu jumatate de norma ar putea fi eficienta in mentinerea capacitatii cognitive.

Mai mult decât atât, Geraint Johnes, profesor de economie la Universitatea Lancaster School Management, spune:

„Ceea ce au descoperit autorii este ca functionarea cognitiva se imbunatateste pana la punctul in care muncitorii muncesc 25 de ore pe saptamana si scad dupa aceea. De fapt, la început, declinul este foarte marginal, și nu are mare efect, deoarece orele de lucru cresc până la 35 de ore pe săptămână. Dincolo de 40 de ore pe săptămână, declinul este mult mai rapid. ”

Dacă nu sunteți atenți, puteți lucra prea mult și puteți fi consumați de muncă, deoarece orele de durere sunt întotdeauna la costul corpului și creierului.

Dacă nu încetinești, te poți confrunta cu numeroase probleme în viață, cum ar fi:

Dezvoltați depresia

Oboseală și lipsă de somn

Va intoarceti la alcool sau droguri pentru a vă relaxa

Nu mai sunteti productiv, chiar dacă lucrați ore îndelungate

Experimentati dureri in corp si ochi inflamati

Relațiile cu familia sau cu prietenii pot începe să se destrame

Numeroși oameni de știință susțin că trebuie să găsim echilibrul între viața profesională și viața personală și să schimbăm durata săptămânii de lucru moderne, pentru a ne proteja sănătatea fizică și psihică.

Altii mai citesc si..