Putem bea apă în timp ce mâncăm?

La emisiunile TV de sănătate, adesea spun că este interzis să mănânci și să bei în același timp. Unii experți explică faptul că apa diluează acidul nostru de stomac. Alții cred că acest lucru ne face să fim grași. Și unii oameni chiar cred că apa împinge alimentele nedigerate din stomac! Poate apa obișnuită să fie atât de dăunătoare pentru noi?

Procesul de digestie începe exact atunci când ne gândim la masa noastră viitoare: saliva este produsă în gură. Când mestecăm mâncare, îl amestecăm cu salivă care conține enzimele necesare pentru digestie. Apoi, mâncarea moale ajunge în stomacul nostru, unde se amestecă cu acidul stomacal. În medie, stomacul are nevoie de 4 ore pentru a digera alimentele.

Apa nu mai rămâne în stomac pentru mult timp. Deci, dacă beți în timp ce mâncați, apa nu formează lacuri în stomac, ci trece rapid prin mâncarea mestecată.

Dacă beți în timp ce mâncați, nu veți face nici un rău. Dimpotrivă, apa ajută la atenuarea alimentelor solide. Dar nu beți înainte de a înghiți mâncarea – ar trebui să existe suficientă salivă în alimentele care conțin enzimele necesare.

Există anumite avantaje pentru consumul de apa în timpul mesei. Cercetările arată că atunci când o persoană face pauze scurte pentru a bea puțină apă, încetinește procesul de consum. Ca rezultat, oamenii mănâncă mai puțin, ceea ce este bine.

Dacă sunteți obișnuiți să beți ceai cu alimente în loc de apă, nu este nimic în neregulă cu asta. Cercetările arată că nu există nicio diferență în nivelurile de aciditate după consumarea ceaiului sau a apei.

Temperatura apei pe care o bei nu influențează viteza digestiei sau numărul de substanțe nutritive pe care le primiți. Stomacul poate încălzi sau răci mâncarea până la nivelul necesar.

Altii mai citesc si..