Studiu nou: Femeile trăiesc mai mult dacă sunt înconjurate de natură

DISTRIBUIȚI

Doamnelor, este timpul să vă împachetați pungile și să mergeți la cel mai apropiat munte sau lac! Aparent, mama Natura este elixirul vieții pe care am dorit-o, un studiu recent a arătat că femeile care trăiesc în natură trăiesc mai mult timp. Și anume, mediul natural scade stresul și sporește activitatea socială și fizică.

Studiul a fost efectuat la Harvard T.H. Chan Școala de Sănătate Publică și Spitalul Brigham și Femei și a analizat 108, 630 femei timp de 8 ani. În acest timp, au murit 8, 604 de femei, iar oamenii de știință au considerat factori precum vârsta, fumatul, rasa și statutul socio-economic.

Constatările au arătat că femeile care locuiau în mediul cel mai verde au avut o rată a mortalității mai mică cu 12% în comparație cu femeile care locuiau în zone cu vegetație mai redusă.

În plus, femeile care locuiau în zonele cu vegetație superioară au avut o rată de 34% mai mică de decese din cauza problemelor respiratorii și o rată de mortalitate perfectă,

Cercetătorii consideră că aceste rezultate se datorează faptului că femeile înconjurate de natură sunt mai puțin predispuse la depresie și sentimente negative și nu sunt expuse efectelor dezastruoase ale zgomotului, poluării aerului, substanțelor chimice și chiar căldurii extreme.

Potrivit lui Peter James, un asociat de cercetare la Harvard Chan School Department of Epidemiology:

„Am fost surprinși să observăm asociații atât de puternice între expunerea crescută la inimă și scăderea ratei mortalității. Am fost și mai surprinși să găsim dovezi că o mare parte din beneficiile de la niveluri înalte de vegetație pare să aibă legătură cu o sănătate mintală îmbunătățită „.

În plus, verdeață le oferă posibilitatea de a fi mai activi din punct de vedere fizic și de a interacționa unul cu celălalt. Timpul petrecut în aer liber le calmează și îi ajută să se reconecteze din nou cu natura, îmbunătățind în mare măsură sănătatea lor mintală.

Cât timp petreceți în afara zilnic?

Elizabeth Pegg Frates, MD, sfătuiește:

„Duceți-vă afară, respirați aerul curat, umblați în jurul cartierului, găsiți niște prieteni pentru a merge împreună cu dvs. și bucurați-vă de marele, verde în aer liber. Dacă nu locuiți într-o zonă cu multă verdeață în jurul dvs., luați în considerare plantarea unor copaci, plante sau arbuști.

Dacă locuiți într-o zonă extrem de urbană, vă puteți implica într-o politică locală pentru a vă încuraja comunitatea să crească spațiile verzi. Petreceți timp cu prietenii care locuiesc în zone cu mulțime de copaci și verdeață, căutați în mod conștient zone verzi atât de des cât puteți și luați în considerare concediul în zone cu o mulțime de vegetație „.

Trebuie să sculonezi un timp real de calitate și să te bucuri de el în natură, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea fizică și psihică și pentru a trăi mai mult!

Altii mai citesc si..